Connect with us

Hi, what are you looking for?

Euro News

Europarlamentarul Maria Grapini, intervenție tranșantă în PE: „Comisia Europeană trebuie să adopte măsuri urgente. Milioane de cetățeni nu-și pot plăti facturile pentru energie și încălzire!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avut o intervenție tranșantă, în prezența comisarului european pentru energie, Kadri Simon, și a reprezentantului Consiliului, în cadrul dezbaterii „Soluții europene privind creșterea prețurilor la energie pentru întreprinderi și consumatori: rolul eficienței energetice și al energiei din surse regenerabile și necesitatea de a combate sărăcia energetică”.

parfum pentru femei oferte big mag„Suntem, acum, în pragul iernii, într-o veritabilă criză energetică. Nu poți să iei măsuri de închidere,  așa cum s-a întâmplat în România, a Complexului Energetic Hunedoara, fără să ai în contrapondere măsuri alternative. Utilitățile nu sunt un lux pentru cetățeni, sunt necesități firești,  am învățat asta de la Abraham Maslow. Nu se poate să avem milioane de cetățeni care, acum, în țara mea și în alte state, nu-și pot plăti facturile pentru energie și încălzire. Este inadmisibil ca familii întregi să stea, în această iarnă, în frig”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, care, în context, i-a cerut comisarului pe Energie să adopte măsuri urgente în condițiile în care strategia energetică la nivel european a eșuat.

Potrivit  Mariei Grapini este nevoie acum de aceste măsuri, nu peste o lună sau două când situația va deveni de necontrolat.

„Mai mult, trebuie înțeles faptul că tranziția spre energia verde trebuie făcută în ritmul în care se poate veni cu energia alternativă. Altfel, ne batem joc de cetățeni și nu se poate să nu ne gândim la sănătatea și viața cetățenilor, dar și la economie, pentru că IMM-urile sunt în suferință și nu-și vor putea plăti, la rândul lor, facturile. Aștept, în răspunsul dvs, măsurile concrete pe care doriți să le luați!”, a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

În răspunsul său, comisarului european pentru energie, Kadri Simon, a precizat că scumpirea energiei și presanta problemă a sărăciei energetice  sunt tratate la modul cel mai serios de Comisia Europeană.

geci si jachete femei modele noiPotrivit înaltului oficial european, normele europene permit mai multe opțiuni pentru a-i proteja pe cei vulnerabili, inclusiv oferirea de subvenții directe.  Mai mult, Kadri Simon și-a exprimat îngrijorarea că majorarea prețurilor îi va afecta nu numai pe cei cu venituri mici, dar și pe cei cu venituri medii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...