Europarlamentarul Maria Grapini, revoltată: “Ce face Președintele este campanie electorală, manipulare grosolană a populației, este dezinformare!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, și-a exprimat dezamăgirea după declarațiile de campanie făcute, marți, de la pupitrul prezidențial, de președintele Iohannis, dar și de lipsa de reacție a Parlamentului față de repetatele încălcări ale Constituției, de către șeful statului.

“Nu știu dacă se vede dezamăgirea pe fața mea dar, ascultându-l pe Președintele Romaniei, azi, la declarațiile de CAMPANIE făcute de la pupitrul prezidințial, simt nevoia să spun: RUȘINE! Nu președintelui (pentru că am constatat, de mult timp, că nu o are – dacă o fi avut-o vreodata!!!), ci PARLAMENTULUI care îl lasă să încalce Constituția, fără nici o reacție!”, a precizat, revoltată, Maria Grapini.

rochii de ocazii Magazin Big MagÎn opinia europarlamentarului Grapini, acești parlamentari nu mai trebuie votați, în contextul în care Parlamentul are mijloacele constituționale să suspende președintele, atunci când încalcă legea și iese din mandat și din atribuțiile pe care le are.

“Ce face Președintele este campanie electorală, manipulare grosolană a populației, este dezinformare!”, a precizat Maria Grapini care, în calitatea sa de europarlamentar umanist, a punctat, ferm, faptul că singura șansă este ca, în 6 decembrie, prin votul lor, românii să schimbe oamenii care merg în Parlament și  să ceară noului Parlament suspendarea de îndată a președintelui, dacă acesta va continua să încalce Constituția.

În context, europarlamentarul a felicitat jurnaliștii care au semnalat și astăzi ieșirea în decor (a câta oară?) a președintelui.

Mai mult, Maria Grapini a demontat și diversiunea potrivit căreia România a obținut sume mai mari în cadrul bugetului multianual 2021-2027, datorită implicării, în Consiliul European, a șefului statului.

“Domnului Președinte, doresc să-i spun doar atât: domnule Președinte,  nu ați adus niciun euro României! Ați angajat România să plătească circa trei miliarde în plus pentru noul cadru multianual 2021-2027, în timp ce Olanda, Suedia,Germania, Franța și Danemarca și-au diminuat contribuția față de exercițiul anterior! Și nu ați adus dumneavoastră nimic ci ați acceptat cât au stabilit ceilalți sefi de state! Dacă v-ați fi dorit să aduceți fonduri mai mari, v-ați fi luptat ca să obținem buget pentru cele mai sărace regiuni, unde România a primit zero euro, sau pentru agricultura ( bugetul din afara cadrului multianual) unde România a primit tot zero euro!”, a explicat europarlamentarul Grapini.

Banner Bijuterii din Argint BIg MagDe asemenea, Maria Grapini i-a reamintit președintelui că, în calitatea sa de fost profesor de științe reale, ar fi putut face împărțirea bugetului alocat (deocamdată pe hârtie), la numărul de locuitori, și ar fi văzut că România a primit suma cea mai mică, la milionul de locuitori!

“Nu ați adus nimic, în schimb, putem pierde și puținul alocat dacă statul de drept nu funcționează! Și dumneavoastră îl faceți să nu funcționeze pentru că încălcați, zilnic, Constituția!”, a mai adăugat europarlamentarul umanist.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *