EVENIMENT MARCA ROTARY

Clubul Rotary Lugoj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj și cu Muzeul de Istorie au pregătit pentru data de 1 iunie, de Ziua Copilului un proiect ambițios, intitulat “Banatul-țara de la capătul țării”, prin care s-a dorit și s-a reușit promovarea tradițiilor și obiceiurilor din zona Banatului. În cadrul evenimentului, pe platoul Casei de Cultură, s-au desfășurat diverse activități, printre care un workshop gastronomic cu renumitul bucătar Uica Mihai și un spectacol cu dansatorii Ansamblului Lugojana.

Mariana Agache- președinte Rotary Lugoj:

Deși a fost la prima ediție eu zic că a avut un succes deplin. Au fost cred că peste 300 de copii care au participat la atelierele noastre. Toți au fost foarte încântați. Am avut peste 1000 de baloane pe care le-am împărțit. Foarte mulți au venit la atelierul de dans care au vrut să învețe să danseze cu noi dansuri din Banat. De asemenea la atelierul de gătit lumea a fost foarte încântată. E adevărat că papricașul s-a terminat puțin cam târziu, cnd oamenii erau foarte flămânzi, dar totul a decurs foarte bine și cred că o să mai avem curaj să facem o a doua ediție.

 A doua parte a manifestării a avut loc seara la un cunoscut local din oraș, unde cele aproximativ 150 de persoane prezente au asistat la un concert al corului Școlii de Muzică Filaret Barbu si la un moment folcloric al Ansamblului Lugojana. În urma evenimentului s-au strâns fonduri pentru tipărirea unei cărți despre Lugoj, în imagini și povestiri, care va fi repartizată copiilor în școli. Cel care va scrie cartea va fi muzeograful Oliver Gaidoș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *