FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR LA LUGOJ

Municipiul Lugoj va găzdui în perioada 11-15 august, cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ana Lugojana”. Manifestarea, o adevărată sărbătoare a cântului, dansului şi portului popular va reuni ansambluri folclorice din Bulgaria, Georgia, Cipru de Nord, Polonia, Turcia și România. Evenimentul va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor şi este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Lugoj și Consiliul Județean Timiș. Puiu Munteanu, coregraful Ansamblului Folcloric “Lugojana” vorbește despre importanța acestui festival.

Puiu Munteanu, coregraf Ansamblul Folcloric Lugojana:

Eu cred că este foarte important, fiind recunoscut pe plan mondial, trecut în calendarul internațional al Federației de Folclor. Primesc mesaje din partea președintelui comitetului SIOF pe Europa. Va fi prezent și președintele SIOF pe România la deschiderea Festivalului. Astfel, ne dorim ca festivalul nostru să continue tradiția pe care am început-o cu mulți ani în urmă. Și este un festival care precede un eveniment important pentru Lugoj, Ruga lugojeană. Cu siguranță,a fost dintotdeauna. Dacă prima ediție a fost în 1992, în luna iulie, iată că în 1993 s-a hotărât cu autoritățile locale din acea perioadă să-l decalăm odată cu Ruga noastră lugojană

În cadrul acestui eveniment folcloric va avea loc şi o paradă a portului popular, pe traseul strada Ion Huniade – Universitatea Europeană Drăgan – Primăria Lugoj – Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Festivitate de încheiere a festivalului şi înmânarea diplomelor şi a trofeelor va avea loc joi, 15 august, în cadrul Rugii lugojene, o altă sărbătoare tradițională a municipiului Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *