FESTIVAL MEDIEVAL AL LUGOJ

Lugojenii sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la un nou eveniment cultural. Asociația FOA  – Fusion of Arts organizează, în data de 22 septembrie, prima ediție a Festivalului medieval “Veterani – Art Fusion”, într-o încercare de reconstituire istorică dedicată unui erou al Lugojului: contele Federico Veterani, care și-a dat viața pentru apărarea orașului de invazia otomană.

Rosana Căpraru, președinte FOA:

Va fi un festival inedit, un festival care aduce în atenția orașului, lugojenilor și tinerilor un erou al orașului – contele Veterani, care și-a dat viața pentru oraș, un moment important în istoria Lugojului. Noi ne-am gândit să onorăm acest erou, cum altfel decât printr-un eveniment cultural artistic. Acest proiect nu ar fi putut fi realizat dacă nu am fi primit sprijinul Consiliului Județean și nu am fi avut partener extraordinar Universitatea Europeană Drăgan, care ne găzduiește, pentru că nimic nu e întâmplător. De acolo a plecat povestea orașului, pentru că acolo a existat cetatea medievală a orașului, acolo contele Veterani a lăsat o mare parte din averea lui și sufletul lui pentru a apăra orașul de invazia Imperiului Otoman

Festivalul va debuta la ora 11 cu două manifestări care vor avea loc în holul Universității: vernisajul unei expoziții colective a Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Lugoj și o lansare de carte. După amiază, de la ora 16, la Biserica Reformată va avea loc un concert de orgă, susținut de maestrul Remus Henning, urmat de la ora 17:30 de o paradă a costumelor medievale prin centrul orașului. Manifestările vor continua pe platoul Universității cu piese de teatru, animație stradală, statui vivante, recitaluri de muzică și alte surprize.

Rosana Căpraru, președinte FOA:

Una dintre cireșele serii vor fi Peregrinii de la Timișoara care vor veni cu muzică medievală, dansuri medievale, lupte cu săbii și foc și tot felul de dansuri cu foc, lucruri extraordinare. Vă invit să veniți să le vedeți pentru că vor fi o surpriză

Prima ediție a festivalului “Veterani – Art Fusion” se va încheia cu un moment artistic de dans și lumini prezentat de trupa de dans Infinity Arts, din Lugoj, care va începe la ora 22:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *