FOSTELE GLORII, LA MOMENT DE GALĂ

Fostele glorii ale handbalului lugojean, care în urmă cu 40-50 de ani au făcut performanță la cel mai înalt nivel, au fost recompensate simbolic în cadrul unei ceremonii care a fost găzduită duminică de Sala Sporturilor “Lavinia Milosovici” din Lugoj. Manifestarea a fost organizată și finanțată de fostul mare jucător Ioan Wibiral, ajutat de antrenorul echipei de handbal a CSM Lugoj, Dorel Pavel. Au fost sărbătoriți 18 foști mari handbaliști, însă doar 14 au fost prezenți pentru a primi distincția. Mulți dintre handbaliștii sărbătoriți au evoluat în prima ligă a țării și au făcut parte din echipa națională care a dominat handbalul mondial în acea vreme. Manifestarea a început cu un moment de reculegere pentru marii hanbaliști ai Lugojului care nu mai sunt în viață, apoi a început festivitatea de premiere.

Ștefan Sigheti, fost handbalist:

În primul rând o amintire plăcută cu cei cu care am jucat împreună atâția ani de zile și ne-am reîntâlnit după o perioadă destul de lungă cu foarte mulți dintre ei. Un eveniment plăcut pentru toți lugojenii și pentru noi, puține emoții. Totuși o diplomă de excelență e o recunoștiință a activității pe care am prestat-o atâția ani pentru oraș în primul rând și pentru Timiș în al doilea rând. 

Caius Muroni, fost handbalist:

Începutul a fost greu. În 60 s-a înființat prima asociație sportivă și am denumit-o Timișul. Am condus campionatul regional. Am dus-o greu până am ajuns în anul 1964 să fim campioni regionali și să jucăm finala, adic barajul pentru Divizia A în 64. Prin urmare Timișul primele meciuri în Divizia A le-a jucat în 64 toamna și în 65 primăvara.

Dorel Pavel- organizator:

Cam 90 % dintre cei pe care i-am chemat au fost prezenți. 14 au fost prezenți. Mă bucur de numărul mare în care au venit. S-au deplasat și din alte localități, s-au bucurat și au venit cu drag. Ce credeți că înseamnă acest eveniment pentru ei? O recompensă a muncii pe care au depus-o sau a performanței pe care au avut-o? Am stat de vorbă cu ei într-adevăr și mi-au spus cu lacrimi în ochi unii că își aduc aminte cu lacrimi în ochi de câte au făcut pentru Lugoj și și-ar dori să mai facă, dar anii au trecut peste ei și oricum le mulțumim pentru ce au făcut.

La eveniment a fost prezent și primarul Francisc Boldea, care a primit o diplomă de excelență pentru susținerea sportului lugojean.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Ne întâlnim cu o generație care a jucat în Divizia A, în anii 70. A fost prima dată când am reușit și la handbal în Divizia A. Eu îi cunosc pe toți că am copilărit împreună, suntem vecini de pe stradă. A fost o perioadă frumoasă a handbaluui și au venit într-un număr mare astăzi. A fost toată echipa, în afară de unii care acum sunt sus în ceruri și unii care au probleme de sănătate. E frumos că s-au reîntâlnit. Ei sunt tradiția noastră, ei ne obligă să mergem mai departe și cu handbalul. Sperăm ca până anul viitor să terminăm terenul de handbal “Timișulcare va fi peste drum de unde a fost terenul. Acum e bazinul acoperit acolo și în parc va fi teren de handbal cu o tribună de 200 de locuru. Credem că vom învia și hanbalul așa cum trebuie în Municipiul Lugoj. 

După festivitatea de premiere a urmat un meci în Campionatul Județean, în care actuala generație de handbaliști a jucat cu echipa din  Periam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *