Fostul președinte al CNAS: Mită de 6,3 milioane de euro

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, a recunoscut că a luat mită direct într-un cont din Elveția. Fostul democrat liberal a recunoscut că a luat mită direct în cont, în Elveția, pentru contractul privind cardul national de sănătate. În total ar fi primit 6,3 milioane de euro. O parte din bani i-a cheltuit pe excursii exotice și haine de la magazine de lux.

Potrivit DNA, fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, ar fi primit 800 de mii de euro cash și 5,5 milioane de euro în contul din Elveția al unui offshore din Caraibe.

Pus în fața dovezilor, Duță a recunoscut doar mita primită pe card. El a cerut un comision de 10 la sută din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, printre care și cel privind cardul de sănătate, arată rechizitoriul procurorilor. Ar fi primit banii de la Irina Socol și Radu Enache, șefii unor companii IT. Cei doi l-au denunțat la DNA.

Lucian Duță ar fi cheltuit o parte din bani pe excursii exotice in Mauritius, Curacao, Buenos Aires sau pe haine și accesorii de la magazine scumpe.

Acum procurorii cer confiscarea a două milioane de euro găsite în contul din Elveția și a unui bloc de pe strada Jean Monnet care valorează peste 1,5 milioane de euro. În plus, DNA cere confiscarea extinsă a trei apartamente și a unui autoturism de lux cumpărate de Duță pe numele familiei iubitei sale.

sursa: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *