Connect with us

Hi, what are you looking for?

Destinații

[FOTO] Patronii și angajații din HORECA, protestează la Timișoara!

Sătui de măsurile retristive, care îi aduc în pragul falimentului, reprezentanţii hotelurilor, restaurantelor şi sălilor de evenimente din Timişoara au ieșit în stradă.

Industria HORECA este în prezent cea mai afectată de pandemie, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Haine Sport Trening FemeiRestricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor,  nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii, susțin cei din HORECA, care mai spun că prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism. Vi se pare puțin și neînsemnat? De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra intr-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?De ce această industrie a fost controlată săptămânal, din iunie și până acum, nu s-au constatat riscuri majore, nu există focare majore de infecție în niciun  restaurant sau hotel , cum sunt în atâtea companii și instituții publice, și totuși noi suntem singurii sancționați?De ce ni se explică de fiecare data că ni se face un favor prin a ni se permite să muncim? Noi suntem antreprenorii și contribuabilii care susțin economia locală. Cu noi veți face din Timișoara un oraș turistic sau nu!”, transmit organizatorii protestului.
Protestatarii au şi o listă de revendicări:

1.    LĂSAŢI-NE SĂ MUNCIM!!! Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nicio statistică care sa demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creşterii numărului cazurilor de COVID-19 ! În cele 2 luni de vară, în care majoritatea populaţiei a beneficiat în vacanţă, şi nu numai, de serviciile HORECA , numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea şcolilor, revenirea la locurile de muncă şi ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!
2.    Solicităm ca industria Horeca să fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie. Solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca.
3.    Solicitam anularea impozitului specific pentru anul în curs şi pentru anul viitor.
4.    Solicităm acelaşi program de lucru, aceleaşi condiţii de restrictii sau orar, cu respectarea normelor de siguranţă, pentru Restaurante, Locatii de Evenimente, Baruri sau Cafenele, pe întreaga perioadă a pandemiei.
5.    Solicităm anularea impozitelor locale pentru proprietăţiile din domeniul Horeca care au fost închise prin lege, şi care nu au putut fi folosite.

 

sursadevest.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...