Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Titu Bojin alături de oameni. De astă dată, din nou alături de lugojeni

Sub comanda directorului tehnic al Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, astăzi au început lucrările de refacere a digului spart pe râul Timiș, în aval de Lugoj.

Împreună cu un grup de specialiști ai Apelor Banat, directorul Titu Bojin a fost prezent astăzi, chiar în locul unde Timișul a spart digul în luna iunie a.c.în dreptul Fermei Pohalma, inundând o mare suprafață de teren agricol, apropiindu-se amenințător de calea ferată, coordonând lucrările de la fața locului.

Titu Bojin Lucrari la Dig,,Ne aflăm aici; lucrăm cu două excavatoare, un buldozer, va veni și un compactor și încă un buldozer pentru a putea reface digul care a fost rupt de apele Timișului și ne străduim ca zona de aproximativ 400 de metri care este in amonte de această ruptură, în urma măsurătorilor care le-am făcut, să o putem ridica cu aproximativ 80 până la 100 cm, pe toată lungimea și să o putem consolida. Astfel, sperăm să nu mai avem probleme și să fim liniștiți.În principiu, până la sfârșitul lunii august dorim să încheiem lucrările care se fac din banii Administrației Bazinale de Apă Banat. Deocamdată noi nu am primit bani suplimentari, sperăm să primim pentru că este o cantitate destul de mare de motorină ce se folosește la aceste lucrări, oameni și utilaje. Lucrarea va trebui făcută după un proiect care nu este încă finanțat în totalitate, unii specialiști dându-si cu părerea, spunând că s-au cheltuit banii s-au că nu s-au făcut lucrările, cea ce nu este adevărat. În condițiile în care se vor aloca sumele de bani pentru tot tronsonul de la Lugoj în aval, conform proiectului de consolidare și ridicare a nivelului digurilor, sigur că acestea se vor realiza și eu sper să le facem în așa fel în care să nu mai avem probleme, exact ca și în zona Șag-Grăniceri, zonă în care au fost create premisele unei cantități mult mai mari de apă pe care să o poată duce Timișul în zona de graniță a României cu Serbia.Valoarea lucrărilor o vom vedea la sfârșitul acestorane-a declarat în exclusivitate Titu Bojin, director tehnic al Apelor Banat.

De remarcat și interesant pentru jurnalist a fost un moment inedit, atunci când un excavatorist care lucra de zor, văzându-l pe directorul Bojin la interviu, a venit în apropiere și când interviul a luat sfârșit a dorit să-l salute personal pe acesta, făcând trimitere la vremea când el era tânăr pe excavator și primul lui șef cu care lucra cot la cot era chiar actualul director Titu Bojin.

Numele acestui muncitor la Apele Banat, meșter acum în mânuirea mastodonților ce înghit tone de pământ pe zi și având o vârstă respectabilă este Vasile Bodnar și a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani la sfârșitul anului trecut.

,,Vă mai aduceți aminte de mine, domnule director…au trecut anii peste noi…să tot fie vreo 45…erați șeful meu direct când m-ați chemat și mi-ați spus, hai măi Vasile să-ți dau cheile apartamentului, să ai și tu de-acum, casa ta…! Asta nu se uită niciodată…Ați fost și sunteți un om adevărat…!!!,, spunea excavatoristul Vasile Bodnar, cu zâmbetul pe buze și o lacrimă în colțul ochiului.

Vă mărturisesc că acest moment l-a marcat pe jurnalist și l-a făcut să înțeleagă că mai presus de munca de zi cu zi, prognoze și rezultate, de politică și vorbe este omenia de care trebuie să dai dovadă, indiferent de funcția pe care o ocupi, la un moment dat. Și iată, da, Titu Bojin este recunoscut, mai întâi de toate, ca un OM de omenie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...