Germania anunță 140 de decese provocate de COVID-19. Bilanțul este în creștere!

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 6.156 de cazuri de contagiere cu coronavirus, ajungând la un total de 73.522 de cazuri, şi 140 de decese noi, 872 în total, a informat joi Institutul Robert Koch, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit datelor actualizate joi, la ora locală 08:10 (06.10 GMT), landurile federale cele mai afectate continuă să fie Bavaria, Baden-Wurttemberg şi Renania de Nord-Westfalia, cu 1.999, 1.252 şi respectiv 1.076 de cazuri confirmate.

Germania se clasează pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte numărul de contagieri, după SUA (215.417), Italia (110.574), Spania (104.118) şi China (82.381), potrivit Universităţii Johns Hopkins din SUA.

Pe de altă parte, spitalul Helios Klinikum din Munchen, în Bavaria (sud) şi clinica Ernst von Bergmann din Potsdam, în landul Brandenburg (nord), s-au văzut nevoite să-şi suspende activitatea normală din cauza numărului ridicat de persoane contagiate printre pacienţii şi angajaţii lor. Astfel, niciunul dintre cele două spitale, care se află din punct de vedere tehnic în carantină, nu va mai primi pacienţi şi nici nu va face externări.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri extinderea măsurilor de distanţare socială până după Paşte cu scopul de a frâna propagarea coronavirusului. Cu acest prilej, Merkel a reiterat faptul că este prea devreme pentru o relaxare a măsurilor şi le-a cerut cetăţenilor germani să aibă răbdare.

Potrivit EFE, cancelarul german şi şefii guvernelor regionale urmează să reanalizeze situaţia la 19 aprilie.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *