Germania se pregătește să ridice treptat restricțiile impuse

Germania se pregătește să ridice treptat restricțiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus, după recomandările făcute în această după-amiază de Academia Națională de Științe.

Influenta Academia Națională de Ştiințe din Germania a recomandat o revenire în etape la normalitate, dacă numărul contaminărilor se stabilizează la un nivel inferior și dacă măsurile de protecție sunt menținute.

Academia spune că guvernul german poate redeschide școlile primare și gimnaziale, păstrând măsurile stricte de igienă, necesare pentru a opri răspândirea noului virus. Şi mai spune că guvernul trebuie să ceară populației se poarte mască de protecție în mijloacele de transport.

Alte recomandări sunt redeschiderea magazinelor, restaurantelor și a instituțiilor guvernamentale, dar în ce privește călătoriile private sau de afaceri, ca și evenimentele publice, se recomandă o revenire progresivă la normalitate.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că recomandările Academiei de Științe sunt foarte importante în luarea unor decizii de viitor, în contextul în care miercuri, ea și reprezentanții landurilor vor trebui să decidă cum vor proceda după data de 19 aprilie, când expiră actualele măsuri restrictive.

Germania a înregistrat peste 124.000 de cazuri de infectare și este ţara vest-europeană cu cel mai mic număr decese, 2.834.

papuci si saboti de casa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *