Germania va prelungi restricţiile până la 3 mai

Germania va prelungi cel puţin până la 3 mai restricţiile, inclusiv închiderea şcolilor, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, au declarat miercuri oficiali regionali, citaţi de France Presse, potrivit agerpres.

Restricţiile urmează să fie ridicate treptat începând cu 3 mai în Germania, unde numărul cazurilor înregistrate oficial a continuat miercuri să crească, au decis guvernul federal al Angelei Merkel şi liderii celor 16 regiuni ale Germaniei, potrivit acestor surse.

Decizia urmează să fie oficializată la finalul zilei de către cancelar într-o conferinţă de presă la sfârşitul unei reuniuni prin videoconferinţă cu liderii celor 16 landuri.

Măsurile, decise la jumătatea lunii martie, constau mai ales din închiderea până în 19 aprilie inclusiv a şcolilor, locurilor culturale, restaurantelor, tuturor magazinelor neesenţiale şi o obligaţie de a respecta o distanţă socială de cel puţin 1,50 metri.

Pe lângă redeschiderea parţială a şcolilor şi liceelor, guvernul intenţionează din 3 mai să reia activitatea în magazinele cu o suprafaţă mai mică de 800 de metri pătraţi, în timp ce economia germană, aflată în recesiune din martie, este dur lovită de consecinţele pandemiei.

sursa:blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *