GEST UMANITAR FĂRĂ GRANIȚE

Gest civic și uman fără precedent la Timișoara. Consulii mai multor state, care își desfășoară activitatea în orașul de pe Bega, dar și oficialități publice

au mers în grup să doneze sânge, în încercarea de a întinde o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Rezervele de sânge din spitale sunt la limită, iar medicii abia reușesc să împartă lichidul vital celor care depind de transfuzii. Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timișoara mărturisește că este donator de la vârsta de 19 ani. În aceasta perioada i-ar fi venit rândul să facă o nouă recoltare și, cum nu s-a aflat în țara sa natală, a hotărât să facă acest gest pentru suplimentarea rezervelor din spitalele timișorene.

Cu acul în venă, au întins o mână de ajutor semenilor și consulii Germaniei, Italiei, Olandei, Serbiei sau Macedoniei.

Pe lângă reprezentanții corpului consular, și prefectul de Timiș a acceptat fără ezitare gestul de solidaritate, convinsă că în circa 15 minute poate salva o viață.

Cei care, oricum, salvează zilnic vieți se alătură și ei gestului umanitar. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat s-a strigat adunarea pentru donare de sânge.

În perioada verii numărul donatorilor care trec pragul Centrului de Transfuzii scade dramatic, astfel că spitalele se confruntă în permanență cu probleme în asigurarea rezervelor de sânge. Circa 60 de persoane donează zilnic la Timișoara, însă ar fi nevoie ca numărul să fie cel puțin dublu pentru a acoperi nevoile celor aflați în suferință.

Reprezentanții Centrului de Transfuzii de la Timișoara reușesc să acopere necesarul de sânge doar cu dacă recurg, în paralel, și la campanii mobile de recoltare. Un mare ajutor vine de la angajații companiilor multinaționale care îi primesc periodic pe cei de la centrul de sânge să recolteze și să suplimenteze rezervele de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *