Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publicitate

Greșeli care reduc durata de viață a electrocasnicelor din bucătărie și cum le poți evita

Greșeli care reduc durata de viață a electrocasnicelor din bucătărie și cum le poți evita

Probabil te numeri printre cei care investesc sume considerabile în aparatura electrocasnică din bucătăria lor. E normal să fie așa, îți dorești să ai un aragaz care să nu îți pună probleme în timp ce gătești cina pentru familia ta și vrei ca atunci când ești „pe fugă”, aparatul cu microunde să încălzească mâncarea într-un timp scurt. Însă, aceste investiții nu sunt întotdeauna îngrijite conform instrucțiunilor, ceea ce le determină să se strice după doar câțiva ani.

Iată cele mai întâlnite „gafe” care scurtează durata de viață a electrocasnicelor din bucătărie:

 • Aragazul 
 • Cea mai comună greșeală (în cazul multor electrocasnice) este faptul că nu citești manualul de utilizare. Acesta trebuie parcurs în întregime după ce aragazul a fost instalat în bucătărie. Doar așa poți afla care sunt particularitățile sale și cum îl poți îngriji corespunzător, pentru a nu fi nevoit să îl schimbi după câțiva ani.
 • Mulți oameni nu curăță ochiurile aragazului în mod regulat, iar ele pot fi înfundate. Dacă nu remediezi problema cu promptitudine, nu vor mai putea fi reparate.
 • Frigiderul
 • Resturi de produse alimentare pot rămâne pe garnitura ușii, cea care asigură faptul că nu pătrunde în interior căldura din bucătărie. Dacă nu cureți această garnitură, ea nu va mai funcționa optim, ceea ce înseamnă că nu va mai putea proteja la fel de bine interiorul frigiderului.
 • Evită să lași ușa deschisă mai mult decât este nevoie.
 • Dacă frigiderul scoate constant zgomote și pare că funcționează la capacitate maximă, nu ezita să contactezi un specialist. În cazul în care vei interveni din timp, există șanse să îl salvezi.
 • Un frigider gol este nevoit să „muncească” mai mult pentru a păstra temperatura optimă. Acest lucru se datorează faptului că alimentele care ar trebui să se afle în interior ajută la păstrarea temperaturii. Și umplerea până la refuz poate duce la suprasolicitare. Specialiștii recomandă ca frigiderul să fie plin într-un procent de 70-75%
 • Perioada în care mâncarea gătită poate fi păstrată în frigider variază în funcție de preparat (mai multe detalii aici), dar nu ar trebui să depășească câteva zile.
 • Frigiderul va fi suprasolicitat dacă pui recipiente fierbinți înăuntru.
 • Nu doar interiorul trebuie curățat, ci și suprafața din spate, unde se adună cel mai mult praf.
 • Aparatul cu microunde
 • Știai că nu este indicat să folosești pentru încălzirea mâncării recipiente din plastic, decât dacă plasticul este marcat ca fiind sigur pentru microunde? În caz contrar, riști ca plasticul să se topească sau să elimine substanțe toxice în preparatele tale.
 • Este contraindicat să pornești aparatul atunci când nu ai pus nimic înăuntru. Pentru ca un cuptor cu microunde să funcționeze optim, microundele eliberate pentru încălzire trebuie să fie absorbite de ceva. Atunci când nu există nimic în interior, microundele vor fi direcționate înapoi spre magnetron. Această acțiune va deteriora aparatul și, în cele mai grave cazuri, poate chiar să ducă la un incendiu.
 • Interiorul trebuie curățat de fiecare dată când observi că ceea ce ai încălzit a lăsat urme de grăsime sau alte murdării. Cu toate că poate nu rămân astfel de urme, este nevoie să îl cureți de cel puțin două ori în fiecare lună.

Dacă urmezi aceste sfaturi generale și citești manualul de instrucțiuni al electrocasnicelor din bucătăria ta, cu siguranță le vei putea prelungi durata de viață și nu vei mai fi nevoit să chemi pe cineva să le repare în fiecare an. Îngrijirea corespunzătoare a electrocasnicelor în care ai investit este, la urma urmei, o metodă de a te îngriji de bugetul și bunăstarea familiei tale!

Sursa foto: shutterstock.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...