Grup de lucru împotriva pandemiei, constituit la nivelul Consiliului Județean Timiș

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, anunță că a constituit la nivelul județului un grup de lucru pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Este prima acțiune întreprinsă de Nica după preluarea mandatului de șef al CJ Timiș.

Noul grup de lucru a fost înființat după ce numărul de infectări cu SARS-Cov-2 a depășit noi recorduri în județ. Acest grup de lucru nu se va substitui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ci reprezintă o entitate care vine în sprijinul deciziilor liate de grupul de la nivelul Prefecturii Timiș.

“Din Task-Force-ul pe care l-am infiintat in acesta dimineata vor face parte medici, directori de spitale implicate in lupta impotriva Covid 19, specialisti in boli contagioase, in imunologie, reprezentanti ai DSP. In viitor acestui grup li se vor alatura primari din localitatile din judet, reprezentati ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universitatii de Medicina. Impreuna vom incerca sa gasim solutii de lupta impotriva Sars Cov 2.

Va spuneam ca vor fi invitati sa faca parte din grupul de lucru primarii localitatilor din Timis, inclusive Dominic Fritz, primarul ales al Timisoarei. Si de abia astept ca Dominic sa isi preia mandatul pentru ca Timisoara este unul dintre punctele nevralgice cu un numar din ce in ce mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus”, a precizat Alin Nica într-o declarație pe pagina sa de Facebook.

Din acest grup fac parte managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Cristian Oancea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, managerul Spitalului CFR, Stela Iurciuc, managerul Spitalului Militar, col. Sorin Homeag, managerul Serviciului de Ambulanță, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca. Au fost prezenți la prima întâlnire și șeful ISU Timiș Lucian Mihoc și cel al IPJ Timiș, Dan Stoicănescu.

“Vreau sa va spun ca am discutat la intalnirea de astazi de numarul de paturi din fiecare unitate spitaliceasca implicata in lupta impotriva Covid 19, i-am rugat sa gaseasca noi capacitati de cazare a bolnavilor atat in spital, fara a neglija ceilalti pacienti, dar si in afara spitalelor. Vestile din pacate nu sunt foarte bune si trebuie sa ne pregatim pentru un aflux mai mare de pacienti pentru a nu ajunge in situatia in care sa spitalele sa fie nevoite sa refuze pacienti.
Tot in cadrul intalnirii am discutat despre o mai buna coordonare intre Serviciul de Ambulanta si Spitalul Victor Babes, acolo unde se face evaluarea pacientilor infectati cu Covid 19 pentru ca sa nu se mai intample ca un numar mare de ambulante sa ajunga in acelasi timp la spital si astfel pacientii sa fie nevoiti sa astepte

In zilele urmatoare vom veni cu noi propuneri de actiune pe care le vom inainta Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta. Vrem ca Timisul si Timisoara sa devina un model pentru Romania. Trebuie sa aratam ca aici se poate. Ca putem gasi solutii sa luptam impotriva pandemiei. Avem medicamente, avem echipamente de protective, medicii timisoreni sunt printre cei mai buni specialisti din tara dar fara ajutorul vostru nu putem lupta impotriva acestei maladii cumplite care zi de zi, ora de ora face noi victime.

Cum putem insa contribui noi, cei care locuim in acest judet. E simplu. Sa respectam cele trei reguli de aur, sa facem un efort sa purtam masca, sa pastram distantarea, si sa ne spalam pe maini si evident, sa respectam restrictiile anuntate vineri”, a mai precizat Alin Nica.

<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– BANNER CU POZA –>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-5961470837940094″
data-ad-slot=”8571154507″
data-ad-format=”auto”
data-full-width-responsive=”true”></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

radiotimisoara.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *