Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diverse

Haos total la granița cu România. Oamenii au ieșit în stradă. Nu mai vor restricții

Este haos la granița cu România. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a doua noapte consecutiv. Oamenii cer renunțarea la restricțiile impuse în contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus.

În Serbia, mii de manifestanţi antiguvernamentali au ieşit pe străzi să protesteze împotriva introducerii noilor restricții. Acestea au fost impuse ca urmare a faptului că numărul noi de cazuri de covid-19 a explodat.

Reacția sârbilor survine în ciuda faptului că președintele Vucic anunţase, cu câteva ore înainte, că e dispus să renunţe la cea mai drastică dintre ele – restrângerea dreptului la libera mişcare.

Rochii de Zi si de Seara Magazin By YouMișcările au fost violente, iar protestatarii s-au ciocnit cu forţele de ordine şi au încercat să între iar în Parlament, înainte să fie împrăştiaţi cu forţa de poliţie.

Această mișcare a cetățenilor sârbi este a doua din această săptămână. Mii de oameni s-au adunat pe străzile din Belgrad, nemulțumiți de deciziile luate de guvernul sârb și au încercat să forțeze din nou intrarea în clădirea Legislativului.

Haos în Serbia

Potrivit ultimelor informații, situația a fost destul de gravă,. Polițiștii au încercat să disperseze mulțimea cu gaze lacrimogene, iar manifestanții au răspuns cu pietre și torțe aruncate în scutieri.

Totodată, se pare că mai multe persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor, chiar în fața Parlamentului din Belgrad, iar printre cei răniți sunt și câțiva lideri ai opoziției sârbe.

Protestul a început încă din timpul zilei, iar oamenii nemulțumiți susțin că și-au pierdut încrederea în guvern și nu vor reintroducerea carantinei sau suprimarea libertății de mișcare.

Din cauza presiunii imense și a miilor de oameni nemulțumiți, președintele sârb Aleksandar Vucic nu mai face față. Acesta a anunțat că lasă la latitudinea specialiștilor să găsească alte soluții, fără a mai fi nevoie de restricționarea libertății de mișcare.

„Echipa de coordonare, premierul și ministrul Sănătății, toți sunt de părere că mai avem o șansă să reparăm lucrurile, așa că cel mai probabil vor decide să introducă măsuri mai dure, fără să restrângă libertatea de mișcare”, a declarat președintele Serbiei

Incaltaminte Dama Sandale Slapi Papuci VaraRestricțiile dure care i-au nemulțumit pe cetățenii sârbi au fost impuse după ce la ultimul bilanț, Serbia a înregistrat 11 decese asociate cu Covid și peste 350 de cazuri de infectare, un record pentru vecinii de la sud de Dunăre.

În total sunt 17.000 de teste pozitive, foarte multe la o populație de nici șapte milioane de oameni.

capital.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...