Connect with us

Hi, what are you looking for?

Publicitate

Iată ce trebuie să faci pentru a avea o locuință independentă energetic!

Pandemia de coronavirus, dar și schimbările climatice evidente au făcut ca locuințele ”verzi” să fie din ce în ce mai apreciate și mai căutate de persoanele care își doresc o casă care să le aducă liniște, confort, dar să fie și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Dacă și tu te numeri printre cei care își doresc să aibă o locuință sustenabilă, independentă energetic, care să nu polueze mediul înconjurător și care să folosească resurse organice, ai la îndemână câteva lucruri pe care le poți face ca să te poți bucura din plin de casa ta.

Iată cum să te bucuri din plin de avantajele unui locuințe independente:

  • Primul pas către o locuință independentă și ”verde” este folosirea smart a energiei naturale, pe care să o poți crea prin propriile mecanisme. Astfel că, montarea unor panouri fotovoltaice care să poată acoperi consumul energetic al casei este primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Dacă vrei să cumperi astfel de sisteme, descoperă oferta de panouri fotovoltaice de la Magnetcenter.ro, unde vei putea găsi o gamă variată, din care să alegi exact ceea ce ai nevoie pentru locuinţa ta.
  • Pentru a eficientiza consumul energiei electrice, mai ales în sezonul rece, când se pot produce pierderi de căldură, este ideal să îți izolezi termic locuința. Chiar dacă vei cheltui o sumă destul de mare pentru acest proiect într-un timp relativ scurt, faptul că vei reduce enorm pierderile energetice, îți va aduce bani în plus la buget. În plus, dacă nu vei mai avea pierderi, consumul energetic va fi mai redus, ceea ce este un beneficiu atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător.
  • Tot pentru a reduce pierderile energetice și pentru a eficientiza relația consum – costuri, este indicat să îți montezi și ferestre de calitate, cu o tâmplărie care să ajute izolația termică să funcționeze la cel mai înalt nivel.
  • Apa potabilă, o problemă pe care o poți rezolva rapid! Pentru a avea apă de cea mai bună calitate la robinetul tău, dar și pentru a avea toate beneficiile unei rețele proprii, poți apela la ajutorul unor specialiști care te vor îndruma să găsești cea mai bună variantă de construcție a unei fântâni. Chiar dacă va dura ceva timp până la finalizarea proiectului, la final te vei putea bucura de o casă care are un sistem de apă potabilă propriu, fără dezinfectant adăugat sau chiar urme de rugină sau alte impurități.
  • Apa de ploaie poate fi folositoare! Dacă îţi doreşti şi mai multă economie şi eficientizare a apei potabile, există sisteme de colectare a apei de ploaie care pot reduce consumul de apă potabilă atunci când ai nevoie să uzi grădina sau să îţi speli maşina, de exemplu.

Deşi la prima vedere par investiţii spectaculoase, dacă îţi doreşti cu adevărat o casă independentă energetic şi care să protejeze mediul înconjurător, trebuie sa faci cateva modificări. În plus, o casă aşa cum îţi doreşti, în care te simți confortabil și în care îți petreci timpul cu drag, defineşte cel mai bine conceptul de ”acasă”.

Sursă foto: Unsplash.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...