In judetul Timis: 191 persoane sunt in carantina si 1594 persoane in izolare la domiciliu

La data prezentului comunicat, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt  191 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte  1594 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Servicul Control in Sanatate Publica din cadrul DSPJ Timis verifica, prin sondaj modul in care unitatile de alimentatie publica respecta prevederile legale in vigoare. De asemenea, se verifica si marii retaileri (supermarketuri/hypermarketuri ) din punct de vedere al modului in care asigura siguranta sanatatii consumatorilor aplicand masurile preventive impuse de actualul context epidemiologic international.(daca exista produse dezinfectante si daca se folosesc corespunzator).

De asemenea, în vederea informării cetățenilor din județul nostru, vă comunicăm următoarele recomandări ale Grupului de comunicare strategică:

 • Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic.
  • În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică Timiș (Tel verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: 0728 885 726 ) și în ultimă instanță la 112;
  • Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență;
   • Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus;
   • Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare;
  • Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse;
   • În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului.
   • Reamintim că persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate în județul Timiș pot comunica/sesiza situațiile deosebite sau problemele cu care se confruntă la numerele de telefon: 0728 885 737; 0770 327 879.

  Numerele sunt asigurate în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, solicitările fiind transmise operativ către structurile cu care se cooperează pentru soluționare, se arata in comunicatul de astazi, 24 martie al DSP Timis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *