ÎNCĂ O CELULĂ LA DEPONEUL DE LA GHIZELA

Deponeul ecologic de la Ghizela şi-a mărit capacitatea, după ce a fost finalizată și cea de-a doua celulă de colectare a deșeurilor. În aceste condiții, prima celulă, deschisă în urmă cu 5 ani, va fi închisă. Noua celulă a fost oficial predată de către constructor către beneficiar în cursul zilei de luni. Valoarea contractului de proiectare și realizare a acesteia a fost de 13,2 milioane de lei plus TVA, întreaga valoare a investiției fiind acoperită din fondul de dezvoltare al Consiliului Județean Timiș, în care sunt vărsate taxele de redevență aferente serviciului de salubritate efectuat de cei trei operatori autorizați să colecteze deșeurile în județ.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

Suntem la recepția lucrărilor privind construcția celului 2 din cadrul Sistemului Integrat de Management a Deșeurilor în deponeul ecologic de la Ghizela. Este o continuare a proiectului care a demarat din 2009 ținând cont că celula 1 a ajuns la finalitate privind capacitatea de depozitare

Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost realizate Depozitul de deșeuri nepericuloase de la Ghizela, Stația de transfer Timișoara, centrele de colectare de la Făget, Jimbolia și Deta și au fost închise 6 depozite neconforme urbane – Parța, Buziaș, Lugoj, Făget, Jimbolia și Sânicolau Mare. La stația de levigat încă se lucrează pentru instalarea unei stații de filtrare care ar urma să îi scape pe localnici de mirosul de deșeuri care ajunge în localitățile din preajmă.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

Cu acest pas, cu ceea ce facem cu dezvoltarea stației PAL, de colectare a levigatului, cu ceea ce înseamnă colectarea selectivă pe cele 5 zone de pe raza județului Timiș, putem discuta de un Sistemul Integrat de Management a Deșeurilor în Timiș bine pus la punct, cu posibilități de îmbunătățire

Lucrarea realizată de societatea care a câștigat licitația pentru construcția celulei 2 are o garanție de șapte ani și ar trebui să asigure posibilitatea de stocare a deșeurilor pentru aproximativ nouă ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *