Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Încă o zi de proteste, la Timișoara! Un tânăr a fost trântit la pământ de jandarmi și băgat în dubă.

Protestele față de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus au fost reluate în această după-amiază la Timișoara.

Câteva zeci de persoane s-au întâlnit în faţa Prefecturii, apoi au plecat în Piaţa Victoriei/Operei şi la Catedrală, pe ale cărei trepte au rostit ”Tatăl nostru”.

Protestul de la Timișoara nu a fost însă lipsit de incidente. Un tânăr a fost trântit la pământ de jandarmi și băgat în dubă, după ce a înjurat forțele de ordine.Participanții care, în majoritate, fie nu aveau mască, fie o purtau necorespunzător, s-au organizat în coloană şi au mărşăluit prin centrul Timişoarei, scandând lozinci împotriva măsurilor de protecţie anti-COVID şi a oficialilor care le-au susţinut şi instituit.

Ei purtau steaguri tricolore şi bannere pe care erau înscrise diferite mesaje: ‘Nu ne temem de COVID, căci iubirea e un zid!’, ‘HoReCa se trezeşte!’. S-au strigat lozinci precum ‘Arafat judecat!’, ‘Afară, afară, cu Arafat din ţară!’, ‘Timişoara, trezeşte-te!’, ‘Timişoara florilor nu-i oraşul hoţilor’, ‘Libertate nouă, ca în ’89’, ‘Libertate pură, fără dictatură’, ‘Viaţa e sublimă fără carantină’.

În mai multe oraşe din ţară oamenii au ieşit luni după-amiaă în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de restricţiile anti-COVID impuse de autorităţi.

Manifestanţii scandează lozinci antiguvernamentale şi cer demisii. Acestor proteste li s-au alăturat şi reprezentanţii AUR, care critică măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei şi cer ridicarea ‘de urgenţă’ a restricţiilor anti-COVID.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...