ÎNCĂ UN DRUM JUDEȚEAN REABILITAT

Un nou drum din Timiș a fost modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean. Este vorba de șoseaua dintre Șemlacu Mare și Ferendia cu o lungime de 4,43 km, care era impracticabilă și acum s-a reușit reabilitarea ei. Drumul a fost modernizat în patru luni, iar Consiliul Județean Timiș a alocat aproximativ 4, 5 milioane de lei pentru aceste lucrări. DJ 588 face parte din rețeaua de drumuri județene a Timișului și este în administrarea Consiliului Județean.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș (PSD):

De fapt acest drum județean leagă cele două localități: Jamu Mare și Gătaia, dar mai mult decât atât, acest drum leagă de fapt Drumul Național 57 și Drumul Național 58. Sunt drumuri importante și cred că realizăm de fapt conexiunea de la Jamu Mare prin Clopodia, Ferendia, ajungând la Șemlac și bineînțeles la Gătaia. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 4 milioane 5 sunte de mii de lei, 4, 44 km realizați. S-a realizat de fapt drumul în întregime, pentru că nu a fost foarte practicabil, s-au realizat accesurile laterale, șanțurile. Cred că este un drum cu care ne putem mândri

Drumul are o garanție de patru ani. Recepția finală se va face la terminarea garanției de bună execuție.

Raul Dan Crăciun, viceprimarul orașului Gătaia (PNL):

În urmă cu câțiva ani nu se circula deloc pe acest drum. De câțiva ani a fost parțial asfaltat, acum este în întregime. Scurtează foarte mult mai ales accesul cetățenilor, al elevilor în special din Jamu Mare către Liceul teoretic din Gătaia, cu atât mai mult cu cât calea ferată a fost desființată. Facilitează și accesul elevilor, dar și accesul cetățenilor care până acum trebuiau să ocolească aproximativ 70 km pentru a ajunge de la o localitate la alta.

Consiliul Județean Timiș, cel care a investit în modernizare și care administrează drumul, vrea să ceară finanțare europeană pentru lucrări. Modificarea legii permite autorităților să ceară rambursarea banilor folosiți la îmbunătățirea infrastructurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *