Incendii de vegetaţie în România. 84,2 hectare de pădure, distruse

O suprafaţă de 84,2 hectare de pădure a fost afectată de incendii în primul semestru al acestui an, valoarea pagubelor fiind de 233.537 lei, informează RNP Romsilva.

Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut puternic în primul semestru al anului, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. În primele şase luni, s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Din suprafaţa totală afectată, 57,4 hectare erau la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri.

Cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri plantaţi anterior.

Numărul cel mai mare de incendii, 22, s-a înregistrat în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *