INTERZIS LA PESCUIT DE MÂINE

Pescarii lugojeni vor fi nevoiți de mâine să uite de undițe timp de aproximativ două luni pentru că începe perioada de prohibiție, în care pescuitul este strict interzis. Ordinul intră în vigoare pe toate râurile de pe teritoriul întregii țări. Reprezentanții AJVPS Timiș vor efectua controale, împreună cu jandarmii și cei de la poliție pentru a-i identifica pe cei care nu respectă legea. Perioada de prohibiție începe din 11 aprilie și durează până în 9 iunie.

Vasile Gheju, vicepreședinte pescari AJVPS Lugoj:

În tot acest timp pesacarii vor trebui să își pună undițele la adăpost. Nu mai au voie să pescuiască în niciun luciu de apă, deoarece legea interzice. Trebuie să se refacă fauna. Între poduri este închis în tot timpul anului. Este zonă de refacere biologică. Aici peștii se înmulțesc, nu sunt deranjați. E liniște cum s-ar zice. Nu-i mai deranjează nimeni ca în alți ani când au intrat și au făcut prăpăd acolo

Pescarii pot profita de această pauză pentru a-și viza carnetele, iar cei care nu au încă, să-și facă permis nou. Prețurile depind de mai multe aspecte, legate în special de vârstă.

Vasile Gheju, vicepreședinte pescari AJVPS Lugoj:

Carnetele de pescuit se eliberează oricărui cetățean. Chiar în perioada de prohibiție se pot viza permisele. Costul unui permis nou este de 110 lei, deci pentru un membru care vine la noi în asociație. Pentru cei care sunt deja pesacri și vor săși vizeze carnetul pe anul în curs costul este de 100 de lei. Pentru persoanele peste 65 de ani costul este la jumătate de preț, de 50 de lei, iar pentru copiii până lșa 14 ani, în jur de 25 de lei. Pentru cei care au peste 70 de ani, taxa este aproape simbolică, doar 10 lei, pentru că nu putem tăia chitanță pentru 0 lei, cum s-ar zice.  

Clubul Lugoj al AJVPS Timiș are la ora actuală 628 de pescari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *