Învăţământ online pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021

Executivul pregătește o ordonanţă de urgenţă privind învăţământul online pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021. Potrivit ministrului de resort, Monica Anisie, este în lucru şi un proiect de lege care ar urma să reglementeze prezența fizică la cursuri.

Proiectul de lege, pregătit în paralel cu ordonanța de urgență privind învățământul online, ar urma să facă posibilă descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică, după cum a precizat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Incaltaminte Pantofi Dama Sandale Papuci de VaraCITEȘTE ȘI: Bani de la stat pentru salariații supuși anchetelor epidemiologice

Este vorba, pe de o parte, de o ordonanţă de urgenţă cu precizările clare pentru modul în care vom susţine cursurile în sistem online. (…) A existat o astfel de ordonanţă de urgenţă pentru anul şcolar 2019-2020. Ea este valabilă numai până la 31 august 2020 pentru învăţământul preuniversitar şi până la 31 septembrie pentru învăţământul universitar. Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificarea este necesară pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitor la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică“, a afirmat, Anisie, la o dezbatere organizată de Comisia de învăţământ din Senat.

Concret, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a copiilor de grădiniță, preşcolarilor, elevilor se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru învăţământul online, a amintit Anisie, vor fi achiziţionate peste 500.000 de tablete, cu fonduri din diverse surse. Totodată, ministrul Educației transmite că speră că rectificarea bugetară va fi una favorabilă domeniului pe care îl reprezintă.
rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *