Iohannis s-a dus in inspectie inaintea summit-ului de la Sibiu

Presedintele Klaus Iohannis a mers, marti la amiaza, intr-o inspectie la Sibiu pentru a se asigura ca totul este pregatit inaintea summit-ului din 9 mai.

“Au loc ultimele probe, ultimele verificari. Cel putin din ce am vazut pana acum in oras, lucrurile sunt foarte bine pregatite. Orasul arata foarte bine. Doamna primar (Astrid Fodor – n.red.) s-a straduit foarte mult si rezultatul se vede. Astazi voi vizita toate locatiile unde se desfasoara summit-ul. Informatiile mele de pana acum arata ca totul este foarte bine pregatit”, a declarat Iohannis.

De asemenea, miercuri, Iohannis va participa, tot la Sibiu, la sedinta Biroului Executiv al PNL, impreuna cu presedintii de consilii judetene si primarii de municipii liberali.

Amintim ca summit-ul din 9 mai este dedicat viitorului Uniunii Europene si viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019-2024. In contextul acestui summit, la Sibiu vor veni sefi de stat si de guvern din statele membre UE, 36 de delegatii oficiale, 400 de invitati de rang inalt, circa 900 de jurnalisti si 100 de traducatori.

Inca de luni au inceput sa fie instalate dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE si SPP, care vor asigura securitatea la summit.

In contextul summit-ului, toate gradinitele, scolile si liceele din orasul Sibiu vor fi inchise timp de o saptamana, dupa cum a transmis saptamana trecuta Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).

Ramane de vazut cum se va desfasura summit-ul, in conditiile in care in aceeasi in Sibiu vor avea loc si trei proteste, organizate de Greenpeace Romania, Platforma Unionista Actiunea 2012 si Asociatia “Evolutie in institutie”.

Protestele vor avea loc in zona centrala a Sibiului, respectiv in fata magazinului Dumbrava, in fata Primariei vechi si in fata Centrului Cultural Ion Besoiu.

Vezi aici mai multeinformatii si detalii legate de programul Summit-ului de la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *