Israelul scoate armata pe străzi

Guvernul israelian va desfăşura armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliţie care veghează la respectarea restricţiilor de deplasare impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

În jur de 500 de militari se vor alătura echipelor de poliţie începând de duminică pentru a ajuta la ‘patrularea, izolarea şi securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor şi la misiuni suplimentare similare’, a comunicat armata.

Militarii nu vor purta arme şi ‘vor avea misiune de suport sau auxiliară’, a declarat locotent-colonelul Jonathan Conricus într-un briefing de presă înaintea anunţului oficial.

Israelul a raportat până în prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi zece decese.

Săptămâna aceasta, autorităţile au înăsprit carantina parţială, cerându-le cetăţenilor să nu se îndepărteze mai mult de 100 de metri de locuinţele lor şi instituind sancţiuni pentru nerespectarea regulilor.

Israelienilor li s-a cerut să rămână cât mai mult acasă, şcolile au fost suspendate şi multe afaceri s-au închis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrală a prognozat o contracţie economică de 2,5% în 2020, însă doar dacă actualele restricţii vor fi relaxate cel târziu la sfârşitul lui aprilie. 

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *