IZVORUL TĂMĂDUIRII, PRĂZNUIT LA TROIȚĂ

Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” organizează  mâine, cu începere de la orele 16.30, slujba de sfințire a apei, Aghiasma Mică la Troița Izvorul Tămăduirii din Cotu Mic. După cum au anunțat organizatorii, binecuvântarea şi sfinţirea apei – Aghiasma mică vor fi oficiate de către ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoţi şi corul bisericesc. Organizatorii așteaptă lugojenii să vină într-un număr cât mai mare, la fel ca în fiecare an. Preotul paroh Alin Vărzaru de la Biserica din Cotu Mic explică semnificația acestei sărbători.

Alin Vărzaru, preot paroh la Biserica Sf. Ioan Botezătorul:

Se spune că cei care vor bea sau cei care se vor spăla cu apa sfințită de la Izvorul Tămăduirii se vor tămădui de orice boală. Sărbătoarea această este închinată Maicii Domnului, dar își are rădăcini sau este legată de Sărbătorile Pascale. Rânduiala Bisericii a făcut ca această sărbătoare să fie prăznuită în vinerea răstignirii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că știm că vineri, când Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit, Maica Domnului a plâns și vedem că aceste lacrimi ale Maicii Domnului s-au transformat în Izvor de Tămăduire, în izvor de apă vie pentru fiecare dintre noi

După slujba care va fi oficiată la Troița din Cotu Mic, va avea loc și un program artistic, susținut de componenții Ansamblul Folcloric Lugojana, formația Titel Brestovicean și soliștii Toni Bagiu, Andra David și Denisa Lupulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *