Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea preşedinte al SUA

Joe Biden este, începând de miercuri, cel de-al 46 la președinte al Statelor Unite.

El a depus jurământul în cadrul unei ceremonii de învestitură atipice, la care mulțimile care asistă de obicei la Washington la astfel de momente au fost înlocuite de aproape 200.000 de steaguri.

Decizia ca evenimentul să fie fără public numeros au fost luate în contextul în care Statele Unite se confruntă cu pandemia de coronavirus, a cărei combatere reprezintă o prioritate a administrației Biden.

Geci si Jachete barbati Magazin BIG MagLa ceremonie nu a fost prezent predecesorul lui Joe Biden, Donald Trump, însă au participat fostul vicepreședinte Mike Pence, numeroși reprezentanți de marcă ai ambelor partide, democrat și republican, dar și vedete ale showbizului, Lady Gaga, care a intonat imnul național al Statelor Unite, și Jennifer Lopez, care a interpretat imnul neoficial “This land is your land”, un manifest pentru egalitate socială a lui Woody Guthrie. Poeta Amanda Gorman, în vârstă de 22 de ani, a recitat o poezie despre o Americă divizată, care însă va merge înainte.

Joe Biden şi-a intrat în atribuții imediat după încheierea ceremoniilor legate de învestirea sa, care au fost mai scurte decât de obicei. De pildă, s-a anulat un prânz cu congresmenii din cauza situației epidemiologice. Președintele american a ținut să își respecte chiar din prima zi promisiunile făcute în campanie privind anularea unora dintre cele mai controversate politici ale lui Donald Trump Doina.
*
Joe Biden: Ne vom repara alianțele și vom reveni în comunitatea mondială, nu pentru a face față provocărilor de ieri, ci pentru a face față celor de astăzi și de mâine și vom conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru. Vom fi un partener puternic și de încredere pentru pace, progres și securitate.

La numai câteva ori apoi, președintele Biden a început să refacă alianțele Americii. El a semnat, între altele, un ordin executiv de reintrare a Statelor Unite în acordul climatic de la Paris. Președintele Biden a trimis o notificare în acest sens Națiunilor Unite.

ceasuri de firma brabati si femeiAmerica va reveni oficial în acordul climatic de la Paris în 30 de zile. Joe Biden a întins mâna comunității mondiale din prima zi a președinției sale. El a decis să pună capăt retragerii Statelor Unite din Organizația Mondială a Sănătății și a revocat interdicția călătoriei în Statele Unite a cetățenilor unor state, în majoritate musulmane.

Administrația Biden semnalează o revenire la o abordare are mai cooperantă în ce privește sănătatea globală, în mijlocul pandemiei de coronavirus, care a ucis mai mult de două milioane de oameni, între care peste 400.000 de americani.

Consilierul medical șef al președintelui, doctorul Anthony Fauci, va vorbi astăzi într-o reuniune a conducerii Organizației Mondiale a Sănătății.

Joe Biden a semnat aseară 17 ordine executive, între care și unul care pune capăt construcției zidului la granița dintre Statele Unite și Mexic, zid care a fost una dintre piesele centrale ale agendei fostului președinte Trump.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *