Joe Biden vrea mai multă „credință islamică” în școlile americane

La summitul „Milioane de voturi musulmane” organizat de Emgage Action, Joe Biden, adversarul lui Trump la prezidențialele americane,  a cerut ca „credința islamică să fie predată mai mult în școli”.

„Vreau să învățăm mai mult în școlile noastre despre credința islamică. Vreau să vorbim despre toate religiile majore confesionale, este vorba tocmai de una dintre cele mai mari religii confesionale”, a adăugat el.

Biden a dat asigurări, de asemenea, în cazul că va fi ales președinte al Statelor Unite,  va pune capăt decretului de migrație al lui Donald Trump, care vizează interzicerea de a intra în țară a cetățenilor din șase țări predominant musulmane.

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie l-a acuzat în mod special pe Donald Trump de „ascensiunea inacceptabilă a islamofobiei” în Statele Unite.

El a adăugat, de asemenea, că „va răspunde cerințelor morale care decurg din criza umanitară din Siria, Yemen și Gaza”.

La inițiativa Emgage Action, mai mulți oficiali americani de credință musulmană, precum Ilhan Omar, au semnat o scrisoare în care validează candidatura candidatului democrat.

„Joe Biden curtează 1 milion de alegători musulmani – vrea mai mult Islam în școlile publice”, titrează și Tribuna Românească din Chicago.

Dar nu toată lumea este de acord că Islamul ar trebui să fie introdus în aceleași așa-numite credințe de tip confesional precum Creștinismul și Iudaismul. O preocupare majoră este efortul istoric islamic de a domina și exclude toate celelalte religii.

În ultimii ani s-au raportat numeroase cazuri în care predarea Islamului a trecut de la noțiuni generale ale religiei la îndoctrinarea copiilor din școli. American Center for Law and Justice, ACLJ, organizație de promovare a libertății religioase, raportează că în Tennessee, copiilor de gimnaziu li s-a spus să scrie „Allah este singurul Dumnezeu” și să recite crezul convertirii la Islam. O temă dintr-o școală publică din Wisconsin a fost „pretinde că ești musulman”.

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *