“JUSTIȚIA NU ARE GEN” LA BRANIȘTE

“Justice is no gender” este un nou proiect cu finanțare europeană pe care Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” din Lugoj îl derulează în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Bărbați și Femei. Colegiul lugojean a fost selectat în acest proiect, alături de 25 de colegii la nivel național. Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani, perioadă în care se va încerca să se dezvolte în rândul elevilor o conștiință a non-discriminării.

Cosmin Gheorghe, director Colegiul Tehnic Valeriu Braniște”:

Într-o primă fază profesorii vor participa la un curs de formare. După care vor încerca să constituie echipe de intervenție activă. Adică elevii să conștentizeze problema, să încerce să dobândească niște instrumente de a reacționa atunci când văd o situație de discriminare sau o formă de agresivitate, să nu mai fie niște specatori pasivi, să fie actori implicați direct în a preveni și de a combate orice formă de agresivitate

Începând cu anul școlar 2018-2019 va fi constituită la nivelul școlii o echipă de elevi care va parcurge o perioadă de pregătire și de formare, pentru ca mai apoi la rândul lor să meargă către clasele lor și să le ofere colegilor informații legate de nondiscriminare, agresivitatea în școală sau în afara școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *