La Budapesta a început Festivalul de Muzică Sziget

Mii de oameni de oameni de pe tot globul s-au strâns pe insula Obuda din Budapesta pentru a petrece pe diferite stiluri de muzică. Corturile au fost deja montate, scena pregătită, iar participanții sunt bucuroși să petreacă 8 zile de distracție.

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Sziget, care se va desfăşura la Budapesta în perioada 8-15 august, ar putea atrage un număr record de peste 500.000 de spectatori, au anunţat organizatorii evenimentului într-o conferinţă de presă ce a avut loc marţi.

Datele oficiale aferente vânzărilor de bilete arată că peste 120.000 din totalul spectatorilor sunt turişti străini, a declarat directorul festivalului, Tamas Kadar. Aproximativ 20.000 dintre ei sunt cetăţeni britanici, această cifră depăşind numărul spectatorilor olandezi pentru prima dată în ultimii ani, a adăugat el.

Organizatorii au luat mai multe măsuri de siguranță pentru a preveni incidente în timpul festivalului. Bagajele sunt verificate la intrare, iar accesul în spațiul aerian de deasupra insulei a fost restricționat. Plata alimentelor sau a suvenirurilor se face prin brățara de participare, care poate fi încărcată cu bani la un ghișeu sau de pe telefon.

Printre cele mai aşteptate momente din cadrul ediţiei din acest an a festivalului se află concertele ce vor fi susţinute de nume sonore din industria muzicală, precum Lana Del Rey, Kendrick Lamar, Gorillaz, Mumford & Sons, Dua Lipa şi Arctic Monkeys.

În total, peste 600 de artişti vor urca pe scenele amenajate la Festivalul Sziget 2018.

sursa: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *