La Timișoara este așteptată o a doua unitate mobilă de terapie intensivă

O a doua unitate mobilă de terapie intensivă va ajunge la Timișoara. Este vorba despre containerul ATI trimis la Galați luna trecută, care are 12 paturi și care va fi instalat la Spitalul Județean Timișoara.

“Constatăm că paturile ATI COVID încep să fie ocupate în totalitate. Credem că e necesar, ține de responsabilitate, să căutăm soluții. Am discutat la Guvern, inclusiv cu dr. Raed Arafat, am prezentat situația și am propus să mai aducem un container. Am considerat că este bine să îl pune la Spitalul Județean acolo este cea mai mare Clinică ATI, există mult personal și unde putem să facem față acestei solicitări suplimentare, deosebite”, spune medicul Dorel Săndesc.

CITEȘTE ȘI: Programul teraselor se va prelungi până la miezul nopții.

Odată sosită la Timişoara, unitatea ATI mobilă va fi pusă în funcţiune în cel mai scurt timp.

Tot la Spitalul Județean, conducerea ia în calcul reorganizarea circuitelor, după modelul din perioada stării de urgență. Managerul Raul Pătrașcu spune că este analizată redeschiderea unei zone roșii COVID-19 fie la Ortopedie, fie la Casa Austria.În intervalul 13.08 (10:00) – 14.08 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (29 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Caraș – Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.431 Dintre acestea, 473 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.478.056 de teste. Dintre acestea 22.914 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.475 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 4.873 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 14 august.

31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *