La Timișoara se caută soluții pentru a mări capacitatea secțiilor ATI

Autoritățile sanitare din Timișoara caută soluții pentru a mări capacitatea secțiilor de terapie intensivă a spitalelor din oraș, confruntate cu un număr mare de cazuri grave de coronavirus. Vor fi extinse unele secții și vor deveni operaționale cele care fuseseră închise în urmă cu câteva luni.

CITEȘTE ȘI: Vremea rea se dezlănțuie! Vestul ţării nu scapă
În condițiile în care la ora actuală Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” numai are locuri, secțiile ATI sunt pline, iar spitalele-suport starshiners.ro sunt aproape de capacitatea maximă, autoritățile sanitare au decis să transforme secția de reabilitare de la Institutul de Boli Cardiovasculare în secție COVID și să redeschidă începând de vineri o parte din zona roșie a spitalului județean, care va funcționa într-una dintre secțiile de ortopedie.

Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeș”: Am avut o ședință la Curtea de Conturi cu tot ce înseamnă structură sanitară. Vom încerca rapid săptămâna asta să transformăm ortopedia, să revenim la primul plan, din februarie, să facem 60 de locuri rapid și să preluăm de săptămâna viitoare secția de recuperare cardiovasculară ca secție exterioară a Spitalului Babeș. Acolo mai câștigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Practic, încercăm într-o săptămână, o săptămână jumate să mai câștigăm 100 de locuri.

Medicii atrag atenția că în momentul de față asistăm la o transmitere comunitară tot mai accentuată a noului coronavirus. Șapte persoane de la echipa de fotbal Politehnica Timișoara au fost depistate pozitiv, iar întreg lotul și stafful au intrat în izolare. Și primarul ales al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, s-a autoizolat în această dimineață, după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

Având în vedere situația epidemiologică din județ, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis ca mai multe școli să intre în scenariul roșu sau galben.radioromaniaactualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *