Lacul Surduc, parțial golit, din pricina riscului de inundații

Lacul de acumulare Surduc va fi parțial golit, astăzi, anunță Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB). Manevra este făcută pentru ca în zilele viitoare să poată prelua o parte din debitele mai mari de apă care sunt așteptate din pricina topirii zăpezii, pe fondul încălzirii.

Ca urmare a încălzirii preconizate pentru următoarele 10 zile în spațiul hidrografic Banat, a precipitațiilor care se pot înregistra în acest interval și a cedării apei din stratul de zăpadă (având grosimea între 5-40 cm),  specialiștii ABAB au luat măsura de pregolire a acumulării Surduc cu un debit de 3 mc/s, în vederea creșterii marjei de atenuare a unei posibile unde de viitură.

Cu toate că la această oră nu avem cote de apărare atinse sau depășite, angajații ABA Banat monitorizează cu deosebită atenție situația hidro-meteorologică de pe toate cursurile de apă din Banat pentru o gestionare corectă a oricăror posibile situații de urgență generate de fenomenele meteo preconizate a se produce în această perioadă”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *