LOCATAR NOU LA ZOO

Grădina Zoologică din Timișoara va avea în curând o nouă atracție pentru public. După îndeplinirea procedurilor birocratice, zestrea de animale se va îmbogăți cu un leu. Este vorba de nimeni altul decât puiul de leu confiscat în urmă cu două luni de la doi indivizi care încercau să-l vândă într-o parcare din Timișoara. Micuțul leu a ajus în grija celor de zoo și este cel mai răsfățat animal de către îngrijitori. Spre bucuria acestora, puiul e jucăuș și se dezvoltă foarte bine, de la aproape 3 kilograme, cât avea în urmă cu două luni, a ajuns la 12 kg.

Claudiu Chira, director Zoo Timisoara:

În momentul de față mănâncă circa 1 kg de carne pe zi, la lapte a început să renunțe, nu mai e pasionat de lapte cum era înainte, doarme acum toată noaptea, nu se mai trezește dinineața la ora 4-5, doarme acum până la ora 6-7 și nu deranjează pe nimeni

Momentan puiul stă în biroul medicului veterinar, însă cum i-au crescut colții și ghearele și mușcă tot ce prinde, reprezentanții Grădinii Zoo au stabilit ca în urmatoarea perioadă Paco să fie adăpostit provizoriu într-un container climatizat din curte, până când vor primi toate aprobările pentru amenajarea unui țarc special pentru feline. Conducerea Grădinii Zoologice din Timișoara spera și că în câteva luni va învingă birocrația, iar Paco va deveni atracția parcului de la Padurea Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *