LOTURILE 3 ȘI 4 SE DESCHID ÎN AUGUST

Circulaţia pe Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschisă în maximum două săptămâni ! Este anunțul făcut ieri de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care împreună cu directorul general CNAIR,  s-a aflat într-o vizită de lucru pe şantierele autostrăzilor Sebeş – Turda (Loturile 1 şi 2) şi Lugoj – Deva (Loturile 3 şi 4), pentru a verifica evoluţia lucrărilor.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor:

O să circulăm concomitent când deschidem ambele loturi, așa cum am spus. Trebuie să avem o logică firească, nu are rost să deschidem un lot mai devreme și un lot mai târziu. Acest lot poate fi dat în trafic undeva la 31 iulie, dar tinând cont de faptul că mai este și lotul IV de finalizat, probabil într-o săptămână, cum a anunțat, până în Sfântă Mărie o să dăm drumul la ambele loturi concomitent. Deci până la Sfântă Mărie dăm drumul la ambele loturi. Ele sunt terminate, se circulă, se mai montează elementele de siguranță, parapetele, se trasează marcajele, descărcarea de la Holdea văd că este aproape finalizată

Potrivit ministrului, mai rămân de finalizat nouă kilometri de autostradă dintre Timişoara şi Sibiu. Este vorba de porţiunea care începe la Margina şi conţine ecoductele pentru urşi. Tronsonul a fost scos la licitaţie, iar  termenele de realizare vor fi cunoscute din momentul în care se depun ofertele. Investiția în celebrele poduri pentru urși ajunge la aproape 300 de milioane de euro. În cazul Lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, faţă de situaţia constatată anterior vizitei de joi, când se avea în vedere inclusiv rezilierea contractului din cauza mobilizării reduse şi a întârzierii termenelor de execuţie, ministrul Transporturilor a fost mulţumit că lucrările, în prezent, sunt în graficul stabilit de către constructor. Răzvan Cuc a subliniat că, dacă vor fi mobilizaţi mai mulţi muncitori şi mai multe utilaje, este posibil ca termenul final asumat de către antreprenor să fie respectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *