Ludovic Orban se răzgândeşte şi îl anunţă pe Nicolae Robu candidat la Primăria Timişoarei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, la B1Tv, că Nicolae Robu este momentan candidatul partidului la Primăria Timişoara. Afirmaţia vine la nicio săptămână de când acelaşi Orban afirma că PNL nu va avea candidaţi trimişi în judecată, cum este şi cazul lui Robu.

Ludovic Orban s-a răzgândit din nou şi îi mai dă un cec în alb lui Nicolae Robu, dar numai până la o primă sentinţă.

“În Timişoara, Robu este candidatul nostru. Eu cunosc foarte bine despre ce e vorba acolo. Conform prevederilor statutare, sigur, dacă va fi condamnat în primă instanţă, e clar că nu putem merge cu el”, a afirmat Orban duminică seara, la B1 TV.

Întrebat de ce, într-o situaţie similar cu a primarului Timişoarei, el s-a retras în 2016 din cursa pentru Primăria Capitalei, Orban a replicat: “Da, toată lumea a aplaudat şi a câştiga Firea”. Liderul PNL a arătat că ştie dosarul în care este implicat Robu, luându-i apăarea. Totuşi, el a afirmat că se va face o analiză în partid.

“Deci în cazul în speţă, sigur, vom face o analiză din punctul meu de vedere. Eu cunosc despre ce e vorba acolo (…) Două locuinţe în care domnul Robu după ce a primit prima oară spre semnătură semnarea contractelor respective a solicitat în scris către direcţia juridică să reanalizeze, să se vadă dacă sunt în regulă din punct de vedere juridic contractele respective”, a mai spus Orban

Cu nici o săptămână în urmă, liderul PNL avea o altă abordare a cazurilor de candidaţi trimişi în judecată.

“Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile”, afirma Orban pe 24 februarie.

 

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *