LUGOJENII AU DONAT SÂNGE

Clubul Rotary Lugoj a organizat astăzi încă o etapă a campaniei “Donează sânge, salvează vieți” la Spitalul Municipal din Lugoj.  Primii au venit încă de la ora 8.30, organizatorii având pe liste peste 50 de persoane numai astăzi. La campania de donare a putut să  participe orice persoană dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, peste 50 de kilograme, pulsul în regulă, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fie însărcinate sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

Mariana Agache- past president Rotary Lugoj

După cum ați văzut e destul de multă lume afară. Deja oamenii s-au obișnuit. Încep să mă sune ei, nu-i mai sun eu. Cred că este foarte bine. Lugojenii s-au obișnuit ca două zile pe lună pot să doneze sânge la Lugoj. Acum chiar donăm pentru două persoane din Lugoj care au nevoie de sânge. Sunt mai mulți astăzi față de alte luni? Da, cred că astăzi vom depăși 50 de persoane. Au venit să doneze și pentru domnul Marius Martinescu? Da, sigur că da. Foarte mulți au venit să doneze pentru domnul Marius Martinescu. Au precizat ei lucrul acesta? Da, sigur că da. Noi îi întrebăm dacă doresc pentru cineva anume și domnii doctori notează acolo că pentru domnul Marius Martinescu.

O mare parte dintre donatori s-au mobilizat astăzi special pentru Marius Martinescu, fostul primar al Lugojului care este internat la institutul de Hematologie din Cluj și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale complicate.

Este o cauză nobilă. Sunt persoane care au nevoie de sânge și pe lângă acest lucru m-a sensibilizat faptul că am citit din presă și știu că domnul Marius Martinescu are nevoie de sânge. Așadar vei dona astăzi pentru dumnealui. Da, pentru dumnealui voi dona. Ai mai fost până acum? Nu, este pentru prima oară și sper să fie ok și pe viitor sper să mai vin să mai donez. Cum ți se pare ideea acestor campanii? Mi se pare foarte utilă, mi se pare că este în beneficiul

oamenilor și mi se pare un lucru foarte bun faptul că se poate dona la Lugoj și nu mai trebuie să mergem până la Timișoara pentru a face lucrul acesta. 

Alți donatori însă nu au specificat numele persoanei pentru care doresc să doneze, considerând că fac un gest umanitar pentru o persoană aflată la nevoie.

Ce anume te-a determinat să vii să donezi astăzi sânge? Consider că e o problemă foarte mare donarea de sânge și lipsa inițiativei și cred că ar trebui ca tot mai multă lume să doneze sânge. Ai donat astăzi pentru o persoană sau nu? Nu, nu donez pentru nimeni anume. Ai mai venit până acum? Nu, e pentru prima dată. Vei mai veni? Da, cu siguranță.

Mâine va mai fi o zi în care cei de la Rotary Lugoj organizează campania “Donează Sânge, salvează vieți” la Spitalul Municipal, cu începere de la orele 8.30. Conform organizatorilor, aproximativ 50 de persoane sunt așteptate și mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *