Lugojul, centru regional de testare Co-Vid! Testările vor include și localitatea Făget

În aceste zile, trei inițiale sunt foarte des rostite: PCR. Desigur, nu e vorba de defunctul partid, ci de testele prentru noul coronavirus, prin metoda RT- PCR (Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction).

Aceste teste sunt printre cele mai solicitate produse pe plan mondial.

Cum stă situația la Spitalul Municipal Lugoj, declarat de minister spital de suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus, ne spune directorul Erwin Floroni.

”La ora actuală, avem teste PCR pentru a lucra timp de două săptămâni la capacitatea maximă, de 30 de teste pe zi. Acestea sunt testele achiziționate cu cei 150.000 de lei, prin prima tranșă pusă la dispoziție de Consiliul Județean Timiș. Suma va fi dublată cu o nouă tranșă, de încă 150.000 de lei, pe care am menționat-o săptă­mâna trecută. Cu această suplimentare, vom achiziționa atât teste rapide, cât și teste PCR. Desigur, și această sumă va trebui să treacă prin Consiliul local”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” dr. Erwin Floroni.

Blugi si Jeans Dama Femei si Copii big magAparatul de testare este adus, totul e pregătit, inclusiv laboratorul de testare PCR. Dr. Floroni spune că personalul aferent, care include un doctor, doctorand în PCR, un biolog și doi asistenți, are instructajul făcut și este gata de treabă.

Deocamdată, se pot face doar ana­li­ze orientativ, pentru că mai trebuie o acreditare prin Programul Național.
Joi sau vineri va fi semnat acest contract, deci testarea va putea începe, cu toate acreditările necesare.

Cine ar intra în prima tură de teste

Întrebat cine va intra în prima tură de teste, directorul SML spune că au fost anumite cerințe:

”Încă nu avem protocol, dar din discuții, Consiliul Județean indică personalul de la asistență socială și agenții de pază de la punctele de carantină. Iar ministerul, prin DSP, a cerut pe listă toți cei dializați de la Nefrocenter Braun. Desigur, totul se va face în limita capacității noastre de testare, de 25-30 teste pe zi”.

Directorul spitalului lugojean spune că rezultatele testelor PCR se dau în maximum cinci ore.

”Sunt două faze: extracția și amplificarea, ambele durează cam două ore. Prima poate dura ceva mai mult, pentru că la Lugoj nu avem extractor automat, care costă cam 8-10.000 de euro, dar ne vom descurca bine și cu ce avem”, precizează Floroni.

Într-o declarație anterioară pentru ”Redeșteptarea”, dr. Erwin Floroni menționa că aceste kituri de testare sunt foarte scumpe: 48 de kituri costă în jur de 1.200 de dolari.

În aceste condiții, odată cu investițiile, vin și obligații suplimentare.

În acest moment, la Lugoj, situația este sub control

”Se împarte teritoriul județului Timiș în est și vest, iar Spitalul Municipal din Lugoj va fi, în aceste condiții, un fel de centru regional de testare pentru Co Vid. Acesta va include și Făgetul, din motive de apropiere geografică. Este foarte probabil ca DSP-ul să ne împartă așa. Oricum, spitalul nostru se va ocupa de bolnavii Lugojului și celor din împrejurimi”, este mesajul doctorului Floroni.

La final, acesta a ținut să precizeze că în acest moment, la Lugoj, situația este sub control.

Rochii sport de vara magazin big magÎn prima linie a luptei împotriva CoVid se află cadrele medicale de la ATI, patru medici și 15 asistente, care lucrează pe ture, 24 de ore din 24.

Departamentul de terapie intesivă dispune de șapte ventilatoare complet echipate și sută la sută funcționale. Recent, pentru siguranța personalului medical, spitalul lugojean s-a dotat cu șase tuneluri de decontaminare.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *