LUPTA CU CIORILE, O NOUĂ ETAPĂ

Primăria Lugoj continuă lupta cu ciorile care crează un adevărat disconfort pentru locuitorii urbei. După ce neplăcutele înaripate au fost îndepărtate din parcul de lângă Primărie, prin acțiunea de toaletare a copacilor, acestea s-au mutat în parcul George Enescu și în copacul de lângă Școala Gimnazială Nr.3. S-a încercat îndepărtarea lor cu aparatură electronică, însă fără succes. Primarul Francisc Boldea a venit mai nou cu o propunere inspirată din anumite zone din Germania și Austria. Edilul-șef vrea să pună plase peste copacii unde ciorile își fac cuiburi. Soluția este însă destul de costisitoare, chiar dacă nu se știe încă exact sumele necesare.

Francisc Boldea, primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Am încercat cu aparatură electronică, am dat bani pe aparatură electronică, ciorile se obișnuiesc după un timp și cu sunetele acelea. Mai mult îi deranjează pe cetățenii care locuiesc în zonă, cum a fost aici lângă parcul Primăriei. Ca atare, am văzut în Germania și în Austria sistemul acesta, prin care se pune o plasă deasupra. Se fasonează copacii la o anumită înălțime și apoi se pune o plasă pe întreaga suprafață. Va costa mult, pentru că Parcul George Enescu este mare

Ciorile crează probleme și în curtea Spitalului, însă înainte de a se aplica plase aici, trebuie îndepărtați copacii bătrâni și care prezintă pericol de a cădea.

Francisc Boldea, primarul municipiului  Lugoj (PSD):

La Spital după ce se defrișează și se taie pomii. Spitalul are obligația să se ocupe de toaletarea pomilor, tăierea lor și predarea lor la Ocolul Silvic ca să fie valorificați și banii să ajungă din nou la Spital

Montarea plaselor peste copaci se va face din primăvara anului viitor, spune primarul, după ce în prealabil se va stabili cât ar costa întregul demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *