MAI: Din această seară, vama Nădlac 1 e deschisă numai pentru autoturisme.

Începând din această seară, traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, a fost deschis numai pentru autoturisme.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a discutat astăzi cu omologul său ungar, Sándor Pinter, despre fluidizarea traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, Nădlac 2, stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier.

Având în vedere timpii mari de așteptare înregistrați în anumite interval orare, partea română a propus ca vama Nădlac 2 să fie folosită în exclusivitate pentru camioane și traficul de mărfuri. Măsura e necesară și pentru funcționarea corespunzătoare a “culoarului verde”. Propunerea a fost agreată de partea maghiară, fiind stabilite și detaliile tehnice la nivel de poliții de frontieră.

Mobilier de Terasa si GradinaDrept urmare, din această seară de la ora 20:00, traficul, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, a fost deschis numai pentru autoturisme.

Separația tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2, se arată într-un comunicat de presă.

Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1- Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica.

De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu.

sursa: radiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *