Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Mai multe localități din județul Timiș scapă de restricții.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, duminică, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 432/2021.

În cadrul ședinței de astăzi s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat la reevaluarea la 14 zile a localităților la care expiră astăzi măsurile aplicate anterior.

În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitățile administrativ teritoriale Teremia Mare, Giera și Moravița, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori. În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

La reevaluarea la termen :

– UAT Dudeștii Vechi a fost introdusă pe anexa 3, care cuprinde unitățile administrative teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinsă pe anexa 2. În acest UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.

– UAT Jebel a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitor, fiind anterior cuprinsă pe anexa 1. În acest UAT se vor ridica restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi, rămânând aplicabile aceste restricții în zilele de vineri – duminică.
– UAT Coșteiu rămâne pe anexa 3, cu incidența mai mare de 3/1000 de locuitori.

– UAT Variaș rămâne pe anexa 4, cu incidența mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

– UAT Biled (anterior pe anexa 2), Dudeștii Noi și Otelec (anterior pe anexa 3), Satchinez, Tomești, Liebling (anterior pe anexa 4) au ieșit de pe anexele cu restricții.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de luni, 03.05.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș.

Mobilier casa si gradina

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...