Connect with us

Hi, what are you looking for?

Euro News

Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată Ursulei von der Leyen pe tema inundațiilor!

Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată Ursulei von der Leyen pe tema inundațiilor! Eurodeputatul PPU (social-liberal) trimite un nou mesaj tranșant și către premierul Cîțu: “Eu am cerut Comisiei Europene bani pentru românii afectați de inundații, dumneavoastră, domnule prim-ministru, ați trimis documentele necesare pentru alocarea de fonduri? Sau sunteți ocupat doar de campania proprie din interiorul PNL? Răspundeți public românilor, ce ați făcut concret, ce demersuri ați întreprins în acest sens!”

watchshop.ro Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a transmis o scrisoare deschisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul gravelor inundații care au afectat mai multe state membre ale UE, inclusiv România.
Potrivit eurodeputatului Grapini, în urma ploilor abundente, România s-a confruntat cu grave inundații care s-au soldat cu uriașe pagube materiale, persoane strămutate, locuințe, poduri și drumuri distruse, culturi agricole afectate, dar și pierderi de vieți omenești.
În context, Maria Grapini a solicitat Comisiei Europene să acorde, cât mai curând posibil, acest ajutor financiar României, prin Fondul de solidaritate al UE.
“Sper să luați în considerare această solicitare și să țineți cont de România atunci când veți acorda ajutoare financiare statelor membre afectate de inundații“, a punctat europarlamentarul umanist, care a precizat că aceste fonduri sunt necesare pentru a ajuta, de urgență, familiile din regiunile grav afectate de inundații din România.

set trening model vara mama copiiDupă trimiterea scrisorii președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, europarlamentarul Maria Grapini a transmis un nou mesaj tranșant, pe marginea acestui subiect, premierului Cîțu: “Eu am cerut Comisiei Europene bani pentru românii afectați de inundații, dumneavoastră, domnule prim-ministru, ați trimis documentele necesare pentru alocarea de fonduri? Sau sunteți ocupat doar de campania proprie din interiorul PNL? Răspundeți public românilor, ce ați făcut concret, ce demersuri ați întreprins în acest sens!”

Vă prezentăm, în continuare, scrisoarea deschisă adresată președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, de către eurodeputatul Maria Grapini:

Stimată Doamnă Președinte, Ursula von der Leyen,

În această perioadă, mai multe state membre au fost afectate de dezastre naturale, mai exact, ploile abundente au provocat inundații. România este la fel de grav afectată de inundații precum Belgia, Germania și Olanda.

România a suferit pagube materiale uriașe dar și, din păcate, pierderi de vieți omenești. Numărul persoanelor strămutate, cu locuințe total distruse, este mare și, din păcate, există persoane dispărute și chiar decedate. Pericolul nu a trecut deoarece meteorologii anunță, în continuare, ploi abundente.

Drumurile, podurile și străzile au fost distruse iar locuitorii și-au pierdut casele. Școlile și culturile agricole au fost, de asemenea, afectate. Deși este încă dificil să se estimeze amploarea completă a acestui dezastru, este esențial să acționăm rapid și să sprijinim aceste regiuni cu ajutor financiar. Solidaritatea europeană este imperios necesară, mai ales în aceste momente dificile.

România are nevoie de un ajutor financiar urgent pentru a permite o reconstrucție rapidă și eficientă de aceea solicit Comisiei Europene să acorde, cât mai curând posibil, acest ajutor financiar României, prin Fondul de solidaritate al UE.

Sper să luați în considerare această solicitare și să țineți cont de România atunci când veți acorda ajutoare financiare statelor membre afectate de inundații.

Aceste fonduri sunt necesare pentru a ajuta, de urgență, familiile din regiunile grav afectate de inundații din România.

Cu respect,

MEP Maria Grapini 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...