MARIUS MARTINESCU ARE NEVOIE URGENTĂ DE SÂNGE

Fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, actual consilier local independent, are nevoie de ajutor. Acesta se află internat la Institutul de Hematologie din Cluj și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale complicate. Marius Martinescu are nevoie urgentă de sânge, grupa 01, dar pot dona și persoanele care au și altă grupă sanguină. Acest lucru îl poate face oricine la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de lângă Spitalul Județean Timișoara, însă trebuie să specifice numele persoanei pentru care donează, Marius Tiberiu Martinescu și Institutul de Hematologie Cluj, unde este internat și unde trebuie să ajungă sângele.

Liviu Brândușoni, consilier local (USR):

În momentul de față din câte am înțeles după ce am vorbit cu dânsul, a trecut de pragul critic, însă în continuare are nevoie de sânge pentru că săptămâna viitoare urmează să fie suspus unei intervenții chirurgicale destul de complicate din câte am înțeles. Dincolo de orgolii, lupte politice sau de politică vorbim de oameni și cred că în acest sens e bine să ajutăm. Din cauza aceasta am și demarat acestă campanie, pentru că indiferent de cine este vorba, de ce statut social are sau de ce funcție a ocupat sau ocupă încă, oamenii trebuie ajutați

Până acum aproximativ 150 de persoane au fost să doneze la Timișoara pentru fostul primar al Lugojului, chiar astăzi mobilizându-se în jur de 20. Cei care nu pot ajunge la Timișoara, pot dona la Spitalul din Lugoj în zilele de 27 și 28 august, de la ora 8.30, în cadrul campaniei lunare organizate de Clubul Rotary. Ca de obicei, programările se fac înainte pe pagina de facebook a campaniei, iar cei care donează pentru Marius Martinescu trebuie să specifice acest lucru.

Liviu Brândușoni, consilier local (USR):

Luni și marți la Lugoj va avea loc o campanie derulată cu sprijinul Clubului Rotary. Cei de la Timișoara se vor deplasa la Spitalul Municipal unde lugojenii și toți cei care doresc să doneze sânge o pot face, cu condiția să contacteze membrii clubului Rotary, în special pe doamna Mariana Agache, pentru că din câte am înțeles nu poate fi recoltat sânge decât de la un număr maxim de persoane în cele două zile, adică 50 de pe zi. E bine să ajutăm indiferent despre cine este vorba și acesta este și motivul pentru care am demarat această campanie. Trebuie să spun că prin modestia care îl caracterizează pe domnul Martinescu, dânsul nu a apelat și nici nu am aflat de el. Am aflat întâmplător de la fiica dânsului care a postat un mesaj scurt, de câteva cuvinte pe Facebook și am realizat că despre dânsul este vorba

Numărul maxim de persoane care se pot înscrie la Lugoj pentru donarea de sânge pe parcursul celor două zile este aproximativ 100, însă dacă există mai mulți doritori, se va mai organiza o zi de recoltare în 29 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *