Masca este obligatorie în aer liber şi în judeţul Timiş!

Pe modelul altor judeţe, şi în Timiş, masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile deschise în care se crează aglomeraţie.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis că masca trebuie purtată în piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Compleuri-si-Seturi-sport-Dama-Big-Mag2Purtarea măştilor de protecţie în aer liber, în zone aglomerate, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Autorităţile spun că au luat această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Tot în acest sens, terasele, locurile de joacă pentru copii, cluburile, barurile, sălile pentru jocrui de noroc şi alte locaţii de acest gen, dse închid la ora 23:00, în tot judeţul Timiş.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș interzice organizarea unor evenimente, care presupun adunări mari de oameni.

“Art. 5. Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 5 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art 2”, se arată în hotărârea CJSU care a fost adoptată astăzi.

Hotărârea intră în vigoare în această seară, la ora 19:00 şi este valabilă pe toată perioada stării de alertă.sursadevest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *