MAȘINĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU POMPIERI

Pompierii lugojeni vor primi din partea Primăriei o mașină de intervenții de dimensiuni mai mici decât cele existente în prezent, cu care să se poată intra în cartierele cu străzi înguste, în care accesul a reprezentat o problemă până acum. Mașina, care va avea dotări de ultimă generație costă 90 de miii de euro, bani care vor fi cuprinși în buget după data de 1 iulie. Executivul lugojean transmite că achiziționarea acestei mașini este pentru asigurarea securității și siguranței cetățenilor.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

E o mașină de dimensiuni mai mici, ultima generație. Imediat după 1 iulie vom prinde în buget suma necesară. Mașina cuprinde și elemente de securitate, apă, elemente de descarcerare, toate elementele medicale necesare pentru intervenție, toată aparatura necesară. Este pe o caroserie Wolksvagen de ultimă generație care vine în folosul cetățenilor și se va efectua o intervenție rapidă în caz că este necesar. Dau un exemplu. În cartierul Micro 3, dar și în Micro 4 și între blocuri nu au cum să pătrundă cu mașinile de pompieri.

Mașina nu este destinată însă și pentru intervențiile în satele și comunele din zona Lugojului, considerând-se că acolo se poate intra cu mașinile pe care pompierii și cei de la SMURD le au în dotare, nefiind locuri atât de aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *