Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră în minivacanța de 1 Mai

Având în vedere apropierea minivacanței de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în perioada următoare se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Poliția de Frontieră Română anunță că ia toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Astfel, în această perioadă, peste 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

Pentru evitaterea aglomeraţiei, în proximitatea punctelor de trecere a graniţei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră vor informa conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei.

Conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, Poliția de Frontieră  reamintește că pot tranzitate toate punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:

pe raza jud. Timiş:

P.T.F. Cenad – Kiszombor

pe raza jud. Arad:

P.T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya

P.T.F. Vărşand – Gyula

pe raza jud. Bihor:

P.T.F. Salonta – Mehkerek

P.T.F. Borş – Artand

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare:

P.T.F. Urziceni – Vallaj

P.T.F. Petea – Csengersima

Pe frontiera româno-bulgară:

pe raza jud. Giurgiu:

P.T.F. Giurgiu – Ruse

pe raza jud. Constanţa:

P.T.F. Vama Veche – Durankulak

P.T.F. Ostrov – Silistra

P.T.F. Negru Vodă – Kardam

P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

pe raza jud. Dolj:

P.T.F. Bechet – Orjahovo

P.T.F. Calafat -Vidin

Anul trecut, în perioada minivacanței de 1 Mai (28 aprilie – 1 mai 2017), au trecut frontiera peste 812.000 de persoane, din care aproximativ 700.000 cetăţeni UE şi 112.000 cetățeni non UE şi peste 210.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele din vestul țării (280.000 persoane).

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *