MĂSURI PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CURĂȚENIEI

Lugojenii care nu au încheiate contracte cu operatorul serviciului de salubrizare din municipiu, ar putea fi obligați pe viitor să plătească o taxă specială. Conform unui proiect de hotărâre, persoanele fizice, persoanele juridice, operatorii economici și instituțiile publice care nu au încheiat și refuză să încheie contractul de salubrizare vor trebui să plătească o taxă de cinci ori mai mare decât este tariful pentru ridicarea gunoiului.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

În ședința de consiliu vom mări cu 500% taxele pentru cei care nu au încheiat contract pentru gunoiul menajer cu RETIM. Fiecare om este producător de gunoi, avem o situație mai aparte în micro IV. Toți aceștia vor plăti de cinci ori prețul pe care îl plătesc ceilalți cetățeni, pentru că așa este legea. Vom face diligențele prin serviciul Impozite și Taxe, bineînțeles cu somație, poprire și toate ce țin de acolo

Până va intra în ședința de consiliu, persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamaţii la acest acest proiect de hotărâre până în data de 24 septembrie, la Biroul relaţii cu publicul din cadrul Primăriei. Acesta nu este singura măsură pe care autoritățile o au în plan pentru a asigura curățenia în oraș. Deoarece numărul gropilor de gunoi clandestinde crește, primăria a cerut Poliției Locale să intensifice acțiunile de depistare a vinovaților și un raport zilnic asupra situației din teren.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Cu Poliția Locală am stabilit o raportare zilnică asupra situației din teren privind curățenia. Observăm și acum diferite gropi clandestine pentru care noi plătim sume mari de bani către Salprest, care acum lucrează numai pentru primărie. Banii care le vin lor sunt numai de la primărie din comenzile pe care le facem.  Noi până la urmă plătim o sumă mare din banii tuturor pentru nesimțirea unora care aruncă gunoiul pe unde apucă

Edilul a mai anunțat că de anul viitor, pe lângă măsurile de îmbunătățire a curățeniei, se va pune accent mai mare pe partea de îngrijire și înfrumusețare a orașului, după ce vor fi finalizate lucrările de modernizare a drumurilor și rețelelor de apă-canal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *