Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Măsuri urgente pentru situația critică din spitale.

Deciziile luate de autorităţi vin după ce timp de 2 săptămâni locurile în secţiile de terapie intensivă s-au numărat pe degetele de la o mână. Cea mai gravă situaţie este în Capitală, unde deseori este imposibil să găseşti un pat la ATI.

Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de urgență activarea mecanismului european de protecție civilă, prin care România solicită ajutor internațional în lupta cu pandemia de Covid-19.

Mobila Birou Dormitor Bucatarie Magazin Big MagAutoritățile române solicită și caută să cumpere 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, un medicament necesar pentru tratarea opacienților diagnosticați cu Covid-19. Anunșul autorităților române vine după ce producătorul a transmis că nu poate face față tuturor solicitărilor. România speră să cumpere medicamentul de la statele care nu au nevoie de el.

Medicamentul a mai folosit medicamentul, săptămâna trecută Ministerul Sănătății a distribuit Direcțiilor de Sănătate Publică o tranșă de 6.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nu este exclus ca țara noastră să ceară ajutor și pentru concentratoare de oxigen.

Alte măsuri luate de autorități, în contextul în care este nevoie de mai multe locuri în spitale pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, sunt următoarele:

– operațiile și tratamentele, care nu sunt urgente, sunt suspendate în următoarele 30 de zile,

– se fac eforturi pentru operaționalizarea platformei de la Pipera, unde ar fi disponibile 300 de paturi cu oxigen pentru bolnavii de Covid-19.

Bijuterii din ARGINT Magazin Big MagLa Spitalul Universitar din Capitală au fost instalate corturi, unde urmează să fie supravegheați pacienții cu simptome ușoare de Covid-19. În interiorul spitalului nu mai sunt locuri disponibile.

sursa: tvr.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...