MECI DE SELECȚIE A ECHIPEI NAȚIONALE U15

Stadionul Tineretului din Lugoj își va deschide porțile la finele acestei săptămâni pentru una dintre fazele de selecție a echipei naționale de fotbal sub 15 ani. Competiția este organizată de către Federația Română de Fotbal. În municipiul nostru se va juca faza zonală – Cupa Speranțelor, care este a treia din cadrul competiției derulată la nivel național. Întâlnirea programată duminică, 26 mai, de la ora 12, pe terenul I, va aduce față în față selecționata comună a județelor Arad și Caraș-Severin și selecționata comună a județelor Hunedoara și Timiș.

Simion Moatăr, director CSȘ Lugoj:

Este o nouă viziune a Federației și o nouă formă de selecție, după părerea mea mult mai complexă și mai corectă în stabilirea fondului de jucători de la care pleacă o selecționată națională. Pentru Lugoj cât este de important că găzduiește o astfel de întâlnire? Este important pentru că orice contact cu Federația Română de Fotbal contează din două motive. Unul pentru că aducem niște copii foarte talentați la Lugoj și reprezintă modele pentru copiii noștri. La o scară mai mică, dar reprezintă vârfurile din cele patru județe. Apoi vreau să cred că Lugojul este foarte ancorat pe harta fotbalului românesc, cel puțin la nivelul copiilor și juniorilor și că suntem un partener de nădejde a Federației Române de Fotbal

Cei mai buni 22 jucători de la întâlnirea care va avea loc la Lugoj vor forma selecționata județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Aceștia vor juca în etapa următoare (a patra) cu o selecționată a altor patru județe, competiția continuând tot așa până în finala pe țară, când se va definitiva lotul național alcătuit din 22 de fotbaliști, sub 15 ani. Lotul va fi pregătit de fosta mare glorie a fotbalului românesc, Ion Gheorghiță Geolgău, ce va fi prezent și la partida de la Lugoj.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *